Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Отрицателните емоции първо удрят гърлото

Обичаме да му се радваме, когато е послушно

 

болно гърло

Когато чрез него ще чуят нашите мисли или пък нашите песни. Но променливото време и мръсният въздух може сериозно да му навредят. Ето как да предпазите гърлото от враговете му.

Вирусите и бактериите

Най-често проблеми причинява бетахемолитичният стрептокок. Това е бактерия, която може да доведе до ангини, възпаления на носа, глътката, бронхити и много други проблеми. Бетахемолитичните стрептококи съдържат опасни токсини и ензими (стрептолизин, стрептокиназа, хиалуронидаза), които водят до разрушаване на тъканите и до много неприятни симптоми. Те проникват много лесно през кожата и лигавицата. Нормално обитават устната кухина, но при намалена резистентност на организма може да са в основата на заболявания. Изключително важно е лигавиците да бъдат Здрави и устойчиви, за да не допускат проникването на тези токсини и ензими. Затова е добре да се укрепи имунитетът и да се променят някои навици.

Мръсният въздух

Прахът и вредните вещества, които изхвърлят колите, полепват по лигавицата на носа и гърлото. Така се създава подходяща почва за различни проблеми. Замърсената среда уврежда лигавицата и тя става податлива на атаките на вирусите и бактериите. Затова е добре често да се проветряват помещенията, да се поддържа добра хигиена на климатиците. И най-важното – да се използва всеки подходящ момент за разходка в чисти райони.

Негативните емоции

Страхът и нещата, които не искаме да си признаем, удрят гърлото. Това са факти, които малко от нас знаят. Но всички сме усещали ужасна буца в гърлото, която засяда, когато сме ядосани, тъжни или сме премълчали гнева си. Важно е да балансираме емоциите, защото освен проблеми с гърлото те се отразяват и на щитовидната жлеза. Ако имате проблеми с гърлото, може да си помогнете, като например пеете. Звучи странно, но това добре раздвижва мускулатурата на гърлото, а ще ви помогне и да излеете лошите емоции, пише списание „За жената“

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *