Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Канелата цери безплодие!

Една подправка, която може да се открие във всяка кухня, може би крие разковничето на проблема с женското безплодие. Експерти от медицинския център на Колумбийския университет са проверили действието на канелата при поликистозни яйчници.

kaneldАмериканските учени доказват експериментално, че редовният прием на канела увеличава шансовете на жени със споменатия синдром да забременеят. Този здравословен проблем е една от най-честите причини за безплодие, отбелязват от mail.ru. Според статистиката 15% от болните жени с такава диагноза се намират във фертилна възраст.

Опитите в Колумбийския университет установили, че приемът на канела нормализира менструалния цикъл и увеличава шансовете за зачатие. В експериментите били включени жени в детеродна възраст с проблемно зачатие. Разделили ги на две групи: в едната всяка получавала редовно по 1500 мг канела. Във втората доброволките били на плацебо.След края на експеримента било отчетено, че жените от канелената група са имали средно по 4 овулации и две от тях забременели. В групата на плацебо овулациите били по две, нито една от жените не успяла да зачене.

Един от сериозните плюсове на лечението с канела при поликистозни яйчници е отсъствието на странични ефекти и много ниската цена на терапията, обобщават ангажираните учени. Това не е без значение!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *