ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

3 вкусни и полезни зимни напитки, които предпазват от грип

Тези напитки ще ви помогнат да останете здрави през зимата

 

masala chaiПрез зимния сезон много хора се оплакват от грип и настинки. Ако се грижите добре за здравето си, няма защо да се притеснявате – вероятно имате здрав имунитет и със сигурност няма да се разболеете. Ако искате допълнително да повишите защитните сили на организма си, опитайте тези 3 вкусни и полезни зимни напитки:

1. Чай от джинджифил

Този чай освежава и зарежда организма с нови сили. За целта рендосайте корен от джинджифил, след което го поставете в термос. Добавете сока на един лимон и залейте сместа с гореща вода. Оставете да престои една нощ. Преди да го изпиете, можете да добавите мед.

2. Мляко с подправки

Загрейте чаша мляко и добавете една лъжица мед, малко шафран, канела и няколко зърна черен пипер. Разбъркайте хубаво. Тази напитка ще ви осигури спокоен сън и ще се отървете от стреса. Важно е да загреете млякото, а не да го варите!

3. Maсала чай

В 2 чаши мляко сложете 1 чаша вода, добавете малко захар и оставете сместа да заври. Намалете котлона и добавете в кипящото мляко малко настърган джинджифил, половин чаена лъжичка кардамон, една щипка индийско орехче, черен пипер, канела и карамфил. Намалете котлона и добавете 15 грама листа чай. Оставете сместа да къкри още 5 минути. Прецедете преди сервиране. Масала чаят укрепва имунитета, тонизира и почиства храносмилателния тракт.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *