Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ароматни масла против зимни неразположения

Природата ни е дала ефикасни средства, които лесно могат да ни избавят от неприятните симптоми на простуда и грип.

 Ароматни масла, грип, простуда

  • При хрема и синузит – евкалипт

Макар и да е банално явление през студения сезон, хремата не е безобидна, защото води до умора, възпаление на гър­лото и лош сън. Ароматерапията може да я спре, преди да е довела до бактериална инфекция.

Капнете 1 капка ароматно масло от евкалипт върху не­утрално хапче /или половин бучка захар/, поставете го под езика и го оставете да се стопи. Повторете това 4 пъти през деня.

Отделно нанесете с масаж капка от маслото върху сину­сите и втривайте с кръгооб­разни движения.

При правилно третиране и синузитът може да бъде преодолян за една седмица. Почистете грижливо носа със солена вода. Върху носна кърпа капнете 2 капки евкалиптово масло и вдишвайте дълбоко. Правете това 4-5 пъти през деня.

 

  • При запушен нос – няули

Първо почистете носа със спрей солена вода.

Капнете 5 капки ароматно масло от няули върху носна кърпичка и вдишвайте дъл­боко 4 до 6 пъти през деня. Вечер преди лягане правете инхалации – оставете на кот­лона съд с вода, когато водата заври, капнете няколко капки от маслото, намалете огъня, покрийте главата си с хавлиена кърпа и вдишвайте парата.

 

Не забравяйте, че медът е много полезен при възпалено гърло, защото действа антисептично и омекотяващо. Слагайте по една чаена лъжичка към сока от един лимон, разреден с то­пла вода.

В допълнение можете да си помогнете с ароматно масло от чаено дърво – добавете 2 кап­ки масло към чаена лъжичка мед и я оставете да се стопи в устата. Повторете 3 до 5 пъти през деня.

 

  • При ангина – мащерка

Ангината може да е много бо­лезнена. Тя се характеризира с трудности при гълтането, усе­щане за задушаване и „боцкане“ в гърлото. Антибиотиците рядко са необходими за лече­нието й, така че доверете се на ароматерапията.

Капнете 1 капка върху не­утрално хапче (или половин бучка захар) и го сложете да се стопи под езика. Повто­рете 4 до 6 пъти през деня. Можете също да масажирате болезненото място с капка от маслото.

 

Какви са лечебните свойства на лука?

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *