ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Какви са лечебните свойства на лука?

В края на зимата организмът ни има нужда от помощ, за да се защитим от простуди и грип.

lkЛекарите обикновено препоръчват в менюто да се включи лук: неговите ефирни вещества могат да изпълняват тези функции на защита, пише medikforum.ru. Фитонцидите на лука убиват всякакъв вид бактерии и са толкова ефективни, че дори вдишването на лучената миризма може да изпълни пречистваща функция в дихателните пътища. Ако сдъвчеш парче лук, устната ти кухина също се прочиства от микробите.
Лукът се оказва евтин, ефективен и безопасен аналог на много фармацевтични продукти. Медицината го препоръчва също и на хипертоници, на хора, които са застрашени от склероза и тромбози. Доказано е благотворното му действие при заболявания на сърдечно-съдовата система. Две пресни глави лук на ден – и няма да са ви необходими антибиотици! Това обаче е валидно при положение, че имате здрав стомах. Ако имате гастрит или язва, няма как да се възползвате от това растително благо, тъй като лученият сок повишава киселинността.
Лукът е полезен не само в прясно състояние. Вареният или сготвен лук е лек за болен черен дроб и далак; печеният неутрализира болка и температура, лекува абцеси и съдейства за изтеглянето на гной от възпалени места. В традицията на много народи лукът е зачитан като дар от природата, който усилва либидото.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *