Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ново: тест разпознава кой тумор на гърдата е смъртоносен!

Нов тест е на път да спаси хиляди жени от ненужно травмиране с операции и облъчване, след като им е бил открит тумор на млечната жлеза.

rak-na-gardataОбщоприетото лечение предвижда изрязване на болното място или на цялата гърда, последвано от лъче- или химиотерапия, припомнят от medikforum.ru. Съществуват обаче тумори, които в перспектива не са агресивни и не застрашават непосредствено живота на пациентката. Травмиращото им лечение на практика е излишно.

След пет години тестът, за който става дума, ще е преминал през всички изпитания и административни процедури и ще влезе в практиката на британските лекари. Той е разработен от екип на университета “Куин Мери” в Лондон. Създателите му обръщат внимание на това, че в момента практикуващите медици не различават туморите по степен на агресивност и всички пациентки се оперират.

Всъщност за хиляди жени това е напълно излишно. Новообразуванията в гърдите им не представляват опасност за живота. Изследванията са показали, че онези жени, при които се развива агресивната форма, имат по-високо ниво на определени молекули в тъканта на жлезите. Новият тест анализира тези молекули под микроскоп и установява тяхното ниво. Ако то е високо в определени граници, се препоръчва операция с химиотерапия. Ако стойностите са по-ниски, операция няма – но пациентките периодично се контролират.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *