Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Уроците по музика ни правят по-умни

muzikaУроците по музика научават малките деца да разбират и поддържат ритъма, но това не е всичко – ново проучване доказва, че може дори физически да се развият части от мозъка ни към по-добро, предаде Huffingtonpost.com.

Изследователи от университета в Бейджинг (Пекин), Китай, установили, че започването на уроци по музика преди 7 – годишна възраст благоприятства увеличаването на обема на някои области от мозъка, свързани със самосъзнанието и слуха, в сравнение с вземането на уроци по музика, които са започнати след тази възраст.

„Ранното музикално образование дава много повече на децата, отколкото просто да ги накара да се наслаждават на музиката. Тя променя мозъка им и това може да доведе до когнитивни постижения“, казва изследователят Яунксин Уанг. „Нашето изследване доказва, че ранното обучение по музика може да промени структурата на мозъчната кора“.

В проучването, което е представено на годишната среща на „Обществото за неврология“, са включени 48 китайци на възраст между 19 и 21. Всички участници са започнали официални музикални уроци като деца, но те се различават по времето, когато са започнали – някои още на 3-годишна възраст, а други на 15 . Учените са изследвали мозъчния обем на участниците в проучването или по-специално площта, количеството сиво вещество и индекса на сгъване. Те установили, че хората, които са започнали уроци по музика преди 7 – годишна възраст имат по-дебела мозъчна кора от тези, започнали уроци след тази възраст .

Учени от университет „Northwestern” (северозападен) установили, че уроците по музика в детството също помагат на мозъка да свикне да реагира по-бързо на речта като възрастен.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!