ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Супервещество от грейпфрута лекува хепатит С!

Вирусът на хепатит С е един от най-опасните врагове на човешкото здраве: съсипва черния дроб и води до цироза и рак.

grapefruitВ днешно време няма универсален и 100-процентово ефективен лечебен метод срещу него. Но учените, които изследват лечебните свойства на грейпфрута, съобщават за една оптимистична перспектива, информират от medikforum.ru.

Учени от Харвадрд твърдят, че съдържащият се в грейпфрута флавонид нарингенин може да се окаже сериозен фактор, потискащ развитието на хепатит С. Под въздействието на този компонент инфектираните клетки губят способността си да съхраняват вируса на хепатита. Цитрусовият компонент блокира в 80% от случаите способността за съхраняване на жизнен вирусен материал. Така микробите не могат да се включат в метаболизма на липопротеина, което е важно за работата на черния дроб. Учените вече наричат извлечения от грейпфрута флавонид нарингенин – “естествена и безвредна защита за пациенти с диагноза”.

Лекарите твърдят също, че ценният компонент на цитруса се усвоява зле от червата, затова работата няма да се свърши с обикновено похапване на грейпфрути. Нарингенинът трябва да се комбинира с други компоненти или да се прилага чрез инжекции.

Това откритие е изключително важно! Три процента от населението на планетата е заразено с хепатит С. Стандартната терапия, прилагана в момента, дава резултати едва в половината случаи. При това – наблюдават се доста странични ефекти.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *