Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ВНИМАНИЕ! Антибактериалният сапун не е безвреден!

Лекарите предупреждават, че антибактериалният сапун има както плюсове, така и минуси

 

антибактериален сапун

В неговия състав влиза веществото триклозан – то е мастноразтворимо и свободно преминава през клетъчните мембрани. Прониквайки в клетката, блокира синтеза на жизненоважен ензим за оцеляването на много бактерии и гъби. Само че заедно с патогенните бактерии то унищожава и онези, които са полезни за човешкия организъм. Освен това изсушава кожата.

Редица изследвания доказват, че редовната употреба на антибактериален сапун води до приспособяване на някои видове бактерии към триклозана, при което те мутират и стават изключително неподатливи на третиране с антибиотици. Именно затова постоянната стерилизация на кожата може да навреди.

В някои случаи антибактериалният сапун наистина е полезен, като препятства предаването на зарази – препоръчва се на лекари, медицински сестри, готвачи. Според специалистите за предпазването от т.нар. болести на мръсните ръце – хепатит, чревни инфекции, е достатъчно да ползваме редовно най-обикновен сапун. Той е достатъчно ефективен в унищожаването на болестотворните микроби, без да причинява дисбактериоза.

Освен течни и твърди сапуни за ръце и тяло се предлагат продукти за интимна хигиена с антибактериално действие. Важно е да се знае, че те не осигуряват защита срещу инфекции, предавани по полов път, пише вестник „Всичко за семейството“.

Катраненият сапун също притежава антибактериални свойства. Той има добър ефект при екземи, дерматити и псориазис. Катранът спира развитието на болестотворните гъбички, които са причина за пърхота, но не е трайно решение на проблема, защото след като човек спре да го ползва, пърхотът се появява отново.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *