Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Може ли да имате диабет и да не го знаете?

Според Световната здравна организация много хора живеят с диабет, но не са диагностицирани и не знаят за болестта си.

Милиони хора имат предиабет – състояние, при което нивото на глюкоза в кръвта е по-високо от нормалното, но не е достатъчно високо, за диагностициране на диабет. Ако не започнете лечение на това състояние, в крайна сметка ще се разболеете от диабет тип 2.

Неконтролиран диабет може да доведе до сериозни усложнения като сърдечно-съдови заболявания, инсулт, слепота, ампутации, бъбречна недостатъчност, диабетна кома и смърт.

По-голямата част от хората страдат от диабет тип 2, състояние, което в повечето случаи може да се избегне напълно, като следвате здравословна диета и поддържате физическа активност. Състоянието се следи с рутинни тестове на кръвната захар. Затлъстяването е един от най-сигурните предшественици на диабет тип 2, така че контролът над теглото е от решаващо значение. Някои хора, обаче, също имат силно генетично предразположение да развият диабет, затова познаването на рисковите фактори за диабет е много важно.

Първоначалните симптоми на диабет тип 2 (като умора, повишена жажда и уриниране, чести инфекции и замъглено виждане) са много леки и се развиват постепенно, така че много хора често не успяват да ги приемат за предупредителните признаци на диабет. Запомнете тези симптоми и ги споделете с личния си лекар. Той трябва да ви изпрати за контролен преглед при еднокринолог. След като ви прегледа, ендокринологът ще ви изпрати на изследване, наречено „кръвен профил”. Резултатите от това изследване ще покажат какво е нивото на кръвната ви захар и как трябва да промените начина си на живот и диетата си.

 

 

„Сладка” отрова

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *