Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

При хроничната венозна недостатъчност се подува целия крак

Майка ми има разширени вени. Целият й ляв крак е с вени, които са много подути и видими. Искам да попитам в какво точно се състои операцията. Опасна ли е ? Може ли да има някакви последствия?

Николина МИТРЕВА, Стара Загора

Оперативното лечение на разширените вени е класика. Методът се използва, ако разширените вени са с голям калибър. За по-малките вени и особено, когато заемат обширна площ, пръснати по целия крайник, значително по-ефективна е склерозиращата терапия. Но има и още един важен въпрос – дали са подути и уголемени, както споменавате, само вените или и целият крайник. Тогава, е възможно да става дума за така наречена ХРОНИЧНА ВЕНОЗНА НЕДОСТАТЪЧНОСТ.
И в двата случая трябва да се консултирате с лицензиран съдов хирург. Самата операция се извършва с използване на редица специфични методики и инструменти, с които общите хирурзи обикновено не разполагат, сложността й зависи изцяло от размера на вените и обширността на поражението. Ако желаете да получите повече информация не се притеснявайте да ме потърсете:

Доц. Виктор Княжев – Lekuva.net, тел. : 052/ 242 088, 0898/377404.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *