Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кокоши яйца – срещу рака на млечната жлеза

Ракът на млечната жлеза се смята за най-разпространения вид „женски” рак. В битката срещу това коварно заболяване могат да помогнат обикновените кокоши яйца, твърдят учени от Северна Каролина, САЩ.

kokoВсекидневната употреба на яйца е фактор, потискащ формирането на тумори в гърдите, убедени са изследователите. Тяхно изследване е било посветено на промените, които могат да настъпят в здравния статус на жените при редовна консумация на тази храна.

За целите на експеримента били ангажирани 3000 жени, описват от medikforum.ru. Щателното проследяване на антиканцерогенните фактори във връзка с храненето изяснило, че задържаща израждането на клетките възможност дава веществото холин, което се съдържа в кокошите яйца. Ако една жена получава всеки ден доза от 455 милиграма холин или малко над тази стойност, рискът да развие рак намалява с 24%.

В яйцата холинът се съдържа в жълтъка: един жълтък има около 125.5 милиграма холин. Онколозите смятат, че за профилактика на „женския” рак трябва да се яде омлет или 2-3 яйца всеки ден.

Биолозите добавят, че холинът е нужен за нормалното функциониране на клетките в човешкия организъм – преди всичко за пълноценно функциониране на мозъка и нервите, паметта, сърцето и метаболитните процеси във всички органи. Холинът има изключителна роля при формирането на ембриона и предотвратява проявата на дефекти в плода.

Алтернативни източници на холина са черният дроб, пшеницата и цветното зеле. Яйцата са по-лесният вариант за хранене от практична гледна точка, но в същото време всеки потребител трябва да има едно наум: прекаленото консумиране на яйца може да доведе до проблеми с мастната обмяна и нежелани стойности на холестерина!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *