Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лечебната сила на камъните е доказана през вековете

Камъкът хематит снижава кръвното, помага при болести на кръвта

 

полускъпоценни камъни

„Лечебен“ камък е и кехлибарът, с който лекували главоболие, базедова болест и много други заболявания.

Богатите хора някога живеели в мраморни дворци, защото мраморът се смятал за камък на здравето.

На камъните приписвали не само лечебни, но и предпазни свойства. Смятало се, че сложени в чаша с отрова перла, диамант или безар (има такъв камък, който при това може извлича арсеника от течности) променят цвета на напитката.

Но особено любим някога е бил сердоликът. Според пророка Мохамед, които носи пръстен със сердолик, ще живее в благоденствие и няма да познае бедността.

Особени свойства приписвали и на изумруда. Джироламо Кардани знанаменит механик и лекар (кардановият вал е наречен на негово име), разказвал, че дълго не можел да се съвземе след смъртта на единствения си син. Една нощ Кардано чул глас: „Дръж в устата си изумруд“. На сутринта ученият така и направил и видението, изчезнало. Щом махнел камъкът, мъртвият отново се появявал пред очите му…

Лечебните и защитните свойства на камъка зависят от обитаващия в него дух. Хората вярвали, че ако духът се обиди на собственика на камъка, ще го напусне. Затова за камъните плащал посредник. Ако духът се обиди, ще отмъсти не на собственика, а на онзи, който го е купил.

Според една от теориите за еволюцията, популярна през XVIII век, камъните – и по-точно миниралите, са преходно звено към растенията. Например коралите всъщност са морски растения, но лишени от родната си стихия, те се превръщат („деградират“) в камъни. Сред растенията има преходна форма към животните (хищните растения). Съгласно тази теория минералите, както и всяко живо същество, имат съзнание, но то „спи“, докато камъкът не започне да се развива. Развитието му зависи и от нас, хората. Ако сте открили на брега на езеро красиво камъче, не го изхвърляйте. Вземете го и го сложете в дома си, за да ви напомня за пътешествието. Това общуване ще е полезно както за вас, така и за камъка, който според езотериците е способен да хармонизира околното пространство.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *