Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Петър Дънов: Храненето е част от живота!

Храненето не е процес, изолиран от духовния ни живот, защото чрез съзнателно хранене можем да възпитаме у себе си ред положителни качества, казва Петър Дънов

 

петър дънов

Той е основателят на религиозно-философското учение за Всемирното Бяло братство. Но дори и да не сме се загрижили за духа, трябва поне да не разрушаваме тялото си, като внимаваме какво ядем. Онова, с което се храним, може да ни дава сили, но може и да ни ги отнема. Затова всички религии предписват и правила за здравословен живот, а повечето налагат строги седмични и годишни графици какво е допустимо да се яде. Седмица преди коледните християнски пости ви предлагаме кратък преглед на най-известните български режими за здравословно хранене.

Човек трябва да спазва правила при храненето, ако иска да хармонизира силите на живота в организма си, помнят учениците на Петър Дънов. Според него вегетарианството е задължително, тъй като гаси агресията у човека.

Давайте на организма си от всички плодове и зеленчуци – във всеки от тях природата е вложила сили, които поддържат живота. Добре е да се храните в определени часове, не е ли възможно, яжте когато сте гладни. Нужно е храната да бъде разнообразна. Добре е един ден през седмицата да се пости – да не се яде нищо, само да се пие гореща вода.

Може в продължение на месеци да се храните вечер с варено жито, което да се подслади с мед и счукани орехи, по 120 г на порция.

Покълналото жито обновява сърцето. Добре е да се употребява 20 мин. преди ядене. 100 г жито се изчиства и измива, поставя се в чаена чаша, залива се с вода, изплаква се, пак се залива, като водата да е един пръст над житото. Стои 24 часа, прецежда се, изплаква се. Слага се в чашата, тя се увива с вълнен плат. След още 24 часа покълва. Щом по зърната се появят кълновете, житото се изяжда на три пъти. Яде се 10 дни, почива се 10 дни и пак се повтаря за още 10 дни, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *