Има ли храни, които пазят от настинки?

През есента организмът ни има нужда от солидна доза сила и енергия, за да се справи с настъпващия сезон на гриповете и настинките

 

настинка

Един от най-лесните начини да му съдействаме е чрез храната, която консумираме. Чудесен вариант е да включим в менюто си телешко месо и сирена – източник на протеини, цинк, желязо и витамини от групата В, които успокояват нервите и повишават настроението. Консумацията на 200 г крехко телешко три пъти седмично не само поддържа баланса на ценни витамини и минерали, но и помага за понижаване нивата на лошия холестерол. Телешкият бульон пък е изключително полезен за ставите, тъй като съдържа колагенови вещества. Сиренето предпазва от остеопороза и намалява признаците на стареенето.

Избирайте качествено месо

Много българи все още избягват да купуват телешко, тъй като смятат, че у нас качеството на това месо често не е на високо ниво. Почти неизвестен е фактът, че Холандия е сред страните, които произвеждат висококачествени телешки меса. Например холандският пепър стек е любимо ястие на повечето холандци и европейци. Добрата новина е, че в България вече се предлага висококачествено телешко от холандски производители, лидери на световния пазар на телешко месо и сред най-големите производители на краве мляко.

Основен принцип за холандските производители е уважението към хората и животните. Телета идват изключително от ферми под строг контрол. Всички животни се отглеждат в просторни, добре вентилирани помещения с много естествена светлина. Специализирани надзорни органи подкрепят постоянно земеделските производители, а съвременните системи за отглеждане на животните гарантират високо качество на продукта. Контролът на качеството и проследяемостта от фуражите до тарелката в супермаркетите е изключително ефективен.

Специалитет в производството е „млечното телешко“ от месото на телета, захранвани само с мляко. Съставките, използвани за фуража, преминават през множество проби и одобрения, за да се гарантира високото качество на суровината. Балансираната диета на животните осигурява крехко месо, подходящо за разнообразни питателни ястия. Особено важно за холандските производители е хуманното отношение към животните – стриктно се спазва Кодексът за защита на животните и се прилага на всеки етап от веригата.

Гарантирано е и отговорното използване на антибиотици, и опазването на околната среда. На всеки етап от производствения процес животните са съпътствани от идентфикационен код, който позволява да се проследи произхода на месото, пише списание „За жената“.

Оценете статията
Оценка 0 от 0 гласували

Това ще ви помогне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

За да функционира правилно този сайт използва бисквитки.