Изкривената носна преграда не винаги пречи на дишането

Аз съм на 14 години. От няколко години страдам от запушен нос, без хрема. Мога да дишам нормално само през лятото. Имам изкривена носна преграда. Само тя ли е причината носът ми да е постоянно запушен или може да има и друг проблем? Използвала съм много средства – капки, мехлеми, хапчета, физиотерапия, но без ефект. Моля, опишете какви изследвания трябва да се направят и ако причина е само изкривената носна преграда, как може да се облекчи това състояние? Разчитам на Вашето компетентно мнение и помощ. Предварително благодаря !

Мира ХРИСТОВА, Кюстендил

Много хора имат изкривена носна преграда, но само при част от тях тя пречи на свободното дишане – тогава тя се изправя оперативно (разрезът е вътрешен – не остават външни следи). При положение, че през лятото дишате без проблеми – може да се опита да се повлияе набъбването на лигавицата медикаментозно – изкривената носна преграда вероятно пречи само частично.
Препоръчвам Ви преглед, когато се реши каква е основната причина за затрудненото носно дишане и едва след това да се назначат изследвания и лечение.

Доц. Стефан Лолов – Lekuva.net, тел.: 0888/ 514 977.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *