ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Контактната алергия идва лесно, но минава трудно

Когато обривът е от храна, най-често се проявява на повече от едно място по кожата и най-вече по корема, но когато имате петно само в сгъвките на коленете или под мишниците, по врата, най-вероятно става дума точно за контактна алергия

 

контактна алергияКакто си личи от името, това е алергия, която се отключва при контакт с определени съставки. Трудна е за диагностициране, защото в повечето случаи не се появява веднага при допир с раздразнителя, а най-често 8-12 часа по-късно, а понякога дори след няколко дни. Точно заради това е трудно да се установи точният причинител на контактната алергия, защото трябва да се имат предвид всякакви дрехи, бижута и препарати, с които сте имали досег в последните дни.

В повечето случаи пациентите имат чувството, че алергията се проявява в рамките на минути, защото изведнъж започва силен сърбеж, избиват червени петна или пъпки и дори може да се стигне до оток, поява на мехури и в най-тежките случаи – гной. Но макар и симптомите да се проявяват бързо, контактната алергия може да се е развивала дни преди това без никакви признаци. Затова много от хората бъркат, като смятат, че провокаторът е това, с което са били в контакт в момента на появата на сърбежа. В повечето случаи алергията се появява едва при повторен контакт с алергена, защото след първия се произвеждат специфичните антитела.

Една от най-широко разпространените алергии е тази от никел. И тъй като той се използва масово, изложени сме на много висок риск от този алерген. Алергията може да провокират бижута, часовници, ципове, катарами за колани, закопчалки, дори рамки за очила, монети или домакински съдове. Най-често петна и сърбеж се появяват например по ръцете от гривна или часовник, по врата от гердани, по ушите от обици или по корема от катарама или цип, пише списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *