Начало / Болести и лечение / Кожни болести / Орехови листа премахват досадното акне


Орехови листа премахват досадното акне

  • Орехови листа премахват досадното акнеПриготвя се смес от орехови листа и спирт или ракия в съотношение 1:10 и се оставя да кисне 10 дни. След това в половин чаша топла вода се оставя 1 супена лъжица от тинктурата. Намокря се салфетка и се слага на лицето. Процедурата трае 30 минути като компреса се сменя на всеки 10 минути. Лечението е 25 дни като през първата половина се правят всеки ден, а през втората през ден.
  • Лапи от 500 грама полски хвощ и по 250 грама цветове от невен и листа от теснолистен жиловлек. Напълват се 2 ленени торбички, големи колкото засегнатите участъци. Тези торбички се поставят на силно вряща вода, за да се затоплят и набъбнат. Лапите се поставят 2 пъти дневно на увредените участъци в продължение на 10 дни. След сваляне на лапите кожата се маже с несолена свинска мас. Почистването й става с непочистен тампон навлажнен в преварена вода.
  • В бутилка се слагат свежи или сушени стъбла и цветове от невен и се заливат със спирт или ракия. Преди мазане на лицето настойката се разрежда в съотношение 1:2. Всяка вечер преди лягане с памук се втрива в лицето.

Внимание! Материалите в Лекува.нет може да се използват само с публикуване на активен линк към оригиналния текст!


Избрано за теб


Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*