Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Жена роди три месеца след смъртта си!

В Унгария бе огласен третият в света случай, при който е бил съхранен животът на неродено бебе от 15-та седмица на бременността.

donorЗдравото и жизнено бебе се появило на бял свят 92 дни след като майка му изпаднала в мозъчна смърт. 31-годишната жена получила тежък инсулт, който не й оставил никакви шансове.

Медиците се опитвали в продължение на два дни да спасят клетницата, описват от medportal.ru. Жизнените функции на младата жена били необратимо увредени, но плодът в утробата й продължавал да се движи. Лекарите, заедно с бащата и двете двойки възрастни родители на фамилията, решили да не изключват поддържащите системи и да се опитат да спасят детенцето.

В продължение на три месеца в кръвоносните съдове на майката били вливани хранителни разтвори с високо съдържание на протеини, витамини и микроелементи. Плодът бил постоянно под наблюдение чрез специална система от датчици. Близките посещавали клиниката всеки ден, разговаряли с бебето и му пускали музика.

Медиците признават, че обгрижването на необикновената пациентка било сериозно изпитание: трябвало да я пазят от всякакви възможни инфекции и вируси, а също така имало опасност от залежаването да получи рани по тялото. Затова всеки ден я обръщали и масажирали.

Когато развитието на бебето достигнало 27-а седмица, лекарите решили да проведат секцио и да го извадят от тялото на мъртвата майка. Ставало все по-трудно да се поддържа нормална среда за плода и рисковете да получи някакво увреждане или дори да загине се увеличавали. Бебето било мъничко – само килограм и половина, и трябвало да прекара известно време в кувьоз. Сега то вече си е вкъщи, състоянието му е стабилно и се развива нормално. Лекарите обаче продължават и занапред да следят неговото развитие заради необичайните обстоятелства, при които се появило на бял свят.

Два дни след  секциото системите на майката били изключени. Здравите й органи – сърце, бъбреци и черен дроб, веднага били трансплантирани на нуждаещи се пациенти.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *