ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да се предпазим ефикасно от вирусите?

Идва времето на настинките и грипа. Вижте тези полезни съвети, с които да се предпазите:

Много хора мислят, че хрема­та авто­матично значи грип. Не е така. Кога­то характерното дразнене в носа или в гърлото продъл­жи няколко дни, това при всички случаи е признак за разболяване. Качваме и температура. Типична настинка, предизвикана от риновируси или аденовируси.

При грип здравето ни се влошава изведнъж, без предварителни признаци. Чувстваме се зле и без сили, качваме висока температу­ра, получаваме суха кашли­ца. Причинител е опасният вирус на инфлуенцата.

Има и друга разлика между грипа и обикнове­ната хрема – срещу грип можем да се имунизи­раме, срещу многообра­зието на раз­личните (над 200) вируси на настинката не можем.

Как се пренасят вирусите и как да ги спрем?

Вирусите на настинката и грипа попадат в устата, носа или очите. Заразяваме се от хора, които кихат в дру­гия край на стаята – просто вдишваме заразните части­ци от слюнка и лигавица. Когато пипаме неща, докос­вани от болни – дръжката на вратата, телефонната слу­шалка, банкнотите и т.н., се заразяваме при последващо докосване на лицето. Ненапразно се казва, че най-лесно се разболяваме, ако не си мием често ръцете. Ако вирусите попаднат в устата, има възможност със слюнката да бъдат отведе­ни в стомаха и там да бъдат унищожени от стомашната киселина.

Как се разпростра­няват вирусите в тялото ни?

За да се размножат, вирусите на инфлуенцата имат нуж­да от определени ензими. Точно тях блокират новите препарати срещу грип, но в самото начало на забо­ляването, когато вирусите са сравнително малко. Ако пропуснем този момент, не можем да се предпазим от вирусите, а само да облек­чаваме симптомите. Докато при настинка тези препара­ти въобще не действат.

Възможно ли е двама души с различни оп­лаквания да са заразе­ни с един и същи вирус на настинка?

Да, дори единият да има само лека хрема, а другият да лежи с температура. Зависи от ва­шата имунна система дали ще прекарате настинката само с течащ нос, или и с висока температура.

 

Как да се защитим, когато имунната система започне да ни атакува

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *