Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Аргументи „ЗА” контактните лещи

С помощта на тези фини средства може да се коригира зрението и дори да се сменя цветът на очите. Но може ли да се каже, че това е напъл­но безопасно? Нека да оценим всички плюсове и минуси на контактните лещи.

  • Улесняваща алтернатива

Те са добър заместител на очилата, при това кори­гират зрението напълно незабележимо за окол­ните. Освен козметично­то предимство, лещите имат и достатъчно функционални плюсове: удобни са за носене, не трябва да се наместват постоянно, не се запотяват и практически не се усещат.

  • Без грижи

Използването на контакт­ни лещи е много лесно. А появата и на еднодневни лещи, които стават все по-разпространени, ре­шава проблема, свързан с грижата за тях. Ако при седмичните и месечните лещи е необходимо да се съхраняват в контейнер със специален разтвор, то при еднодневните просто слагаш сутринта, сваляш вечерта и хвърляш. Изклю­чително са практични при пътуване.

  • За удобство при спортуване

С лещи човек може да се за­нимава с произволно избран спорт. Изключение правят само тренировките в басейн. Предимството на лещите е особено важно при спортове с топка или други предмети, тъй като попа­дането на топката върху очилата може да навреди на очите. Има и по-специализирани лещи, които правят разграничаването на цветовете и очертанията при слънчево време с много отблясъци по-ясно. Например при тениса с такива лещи е доста по-лесно да се следи полетът на жълтата топка.

  • Цветни експерименти

С помощта на цветните лещи може да се промени имиджът, да се коригира нюансът или коренно да се промени цветът на очите. Тези лещи са безопасни – те не са напълно оцвете­ни, а е оставена специална прозрачна зона за зениците. За най-екстравагантните хора има и тип карнавални лещи: като си ги сложите, можете да възхищавате околните с поглед на котка, вампир и дори зомби. Но тези лещи пропускат недостатъчно светлина, затова не се препоръчва употребата им там, където е важно качеството на зрението – например зад волана.

  • За деца до 16

Контактните лещи могат да бъдат носени от деца още в ранна възраст. Има дори специални кори­гиращи модели за деца до 1 г.с вродена катаракта. Учениците могат да ползват различните видо­ве лещи по препоръка на лекар. В тези случаи е много важно родителите да научат децата си да ползват лещите правилно.

 

 

Очилата Д-Р ВИЖЪН подобряват зрението!

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *