ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Лечебната сила на живите камъни

Френски учени направили сензационно откритие: камъните са живи същества, но с много бавен процес на жизнена дейност

 

полускъпоценни камъни

Какво е това – крачка към непознатото или твърдение, способно да предизвика само усмивка?

„За едно вдишване на камъка са му необходими от три дни до две седмици – смята д-р Демон, биолог от Лион (Франция). – Всеки удар на „сърцето“ продължава около денонощие, затова не можем да го усетим или чуем без специални прибори“.

Всичко започнало с това, че д-р Демон случайно открил пулсация в камък, който използвал вместо преса в лабораторията си. Потресеният учен включил камъка към електрокардиограф и приборът зафиксирал слаба, но равномерна пулсация. С колегата си биолога Бертран Ескол д-р Демон направил стотици експерименти, по време на които изяснил, че най-обикновените камъни дишат и дори се движат, само че много бавно. Учените установили, че за две седмици камъкът сам се е придвижил с 2,5 мм.

Може би камъните са друга форма на живот, ралична от нашата? Снимки показват, че камъка има своя аура, подобно ма всяко друго живо същество. В древността дори се смятало, че камъкът може да се размножава, затова закопавали диамант в земята, за да даде той „потомство“.

Хората отдавна са забелязали, че камъните притежават свойства на живи същества, като не са им чужди и такива чисто човешки чувства като симпатия и антипатия. Тюркоазът е много чувствителен и не бива да се излага на вредното въздействие на праха за пране и други миещи средства – от тях той потъмнява и променя цвета си. По същия начин се държи камъкът, ако собственикът му е сериозно болен.

Кварцът е камък, даващ живот. В Америка са провеждани експеримент с растения, при които едно от две съхнещи цветя се поставяло в саксия с кристали кварц. И двете растения се поливали еднакво. При това цветето с кварцовата „подкрепа“ разцъфвало, а другото изсъхвало, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *