Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Италианец страда от…гъби в белия дроб!

Повече от година италиански фермер страдал от необикновено заболяване, чиито симптоми приличали на туберкулозни. Мъжът отслабнал с 35 килограма и постоянно храчел кръв, но анализите не показвали наличие на туберкулозни бацили.

aspergillus_fungusНапразно 42-годишният мъж обикалял клиниките – никой не бил в състояние да му постави точната диагноза. Повечето специалисти си мислели, че странната болест по някакъв начин е свързана с никотина – фермерът бил заклет пушач.
Състоянието на клетника постоянно се влошавало, описват от medikforum.ru. Изписали му антибиотици, за да се опитат да ограничат болестта. Но човекът се влошил още повече. Едва тогава му назначили подробни изследвания, които направили шокиращо разкритие: мъжът носел в белите си дробове цял гъбарник!

В белите дробове на фермера се заселили гъби от вида аспергили и той развил аспергилоза. Тази болест е присъща повече на птиците, отбелязват експерти. Аспергилозата се причинява от спори, които се вдишват неволно и достигат до белите дробове. Навреме хваната, заразата може да се овладее, но трудната диагностика забавя точното определяне. При нашия случай някои от прорасналите гъбни фрагменти били дълги по осем сантиметра. Пациентът бил спасен буквално в последната минута! Потрябвали му четири месеца, за да се съвземе от тежкото изпитание.

Аспергилите са плесенни гъби, които могат да се развият в човешкия организъм при отслабен имунитет. Често спорите им се намират в пръстта – вероятно по време на работа в полето е бил заразен и нашият герой. Опасността от аспергилози е причина болниците да не разрешават внасяне на цветя в саксии с пръст в стаите на пациентите. Възможната зараза може да съсипе някого, тъй като пациентите са хора с отслабена имунна система.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *