Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Еврика! Сланината е суперпродукт!

Застудява и организмът изпитва нужда от по-калорична, по-мазна храна, която би му помогнала да произвежда достатъчно енергия и да понася ниските температури. Един от най-добрите продукти за тази цел се оказва сланината – и това е лекарско мнение!

slanina-podpravkiДиетолозите са убедени, че храната с високо съдържание на мазнини причинява атеросклероза, припомнят от medikforum.ru. Само че в света на мазнините нещата не са никак прости! Там има разнообразие – и понеже не можем да минем без мазнини, от това разнообразие трябва да изберем най-доброто.

Най-добро в случая означава – какви ненаситени мастни киселини се съдържат в даден продукт.
В рейтинга на мазните продукти медиците отреждат на свинската сланина специално място. Сланината съдържа уникален набор от тези киселини. Съдържа например арахидонова киселина, която е една от четирите незаменими мастни киселини. Арахидоновата киселина влиза в състава на фосфолипидите, които участват в строежа на клетъчните мембрани. Тя гарантира правилното функциониране на костната тъкан, важна е за израстването на костните клетки, за работата на бъбреците и сърцето. Участва и в холестериновия обмен.

В състава на сланината участват и други ценни незаменими мастни киселини, които съставляват 10% от масата й. По този показател сланината превъзхожда другите хранителни мазнини. Биологичната активност на сланината е пет пъти по-висока от тази на кравето масло и говеждата лой. Освен това сланината е доста широко използвано лечебно средство с външно приложение в народната медицина. Понякога върши чудеса, каквито патентованите мазилки не могат и да сънуват!
Колкото до опасенията за склеротични промени – не се страхувайте. Сланината може да се похапва, но в умерени количества и винаги заедно със зеленчуци, хрян или горчица.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *