Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво лекуват ореховите листа?

Орехът безценен дар от природата: за храна и лечение е незаменим в много посоки. Използват се плодовете му в различна степен на съзряване, приложение имат и листата му (орехите листа).

Ореховите листа се събират в началото на юни, когато са напълно развити, но все още гладки и гъвкави, с характерна йодна миризма. Те изсъхват бързо и могат да се съхраняват до следващата пролет. Орехът съдържа много дъбилни вещества, припомнят от www.web-zdrav.ru. Богат е на ефирното масло юглон, което има доказано противогъбичен ефект. Сред полезните съставки на ореха са витамин С и флавоноиди.

орехи листа
Листата на орехите лекуват

Листата от орех се използват при възпаления на лигавиците. Действат изчистващо и стягащо при възпалителни процеси в устата и гърлото, стомаха и червата, при възпаления на клепачите. Добро средство е ореховата отвара при кожни обриви и екземи, акне, премръзнали зони на кожата. Приложението на отвари от листа е външно и вътрешно.

* Чай от орехови листа: две чаени лъжички натрошени сухи листа се заливат с ¼ л студена вода. Сместа се кипва и се оставя да ври 3-5 минути. Прецежда се и може да се използва външно и вътрешно. Във вид на чай може да се прилага 2-3 пъти на ден. Този чай регулира цикъла и лекува акне. Може да се приема и смес от стрити листа и мед със същия сектор на приложение.
* Седящи вани с отвара от листа помагат при хемороиди. Описаната по-горе отвара се разрежда – 1 супена лъжица на литър вода.

Хора с чувствителен стомах понякога реагират с непоносимост на дъбилните вещества в ореховите листа. Ако се появят подобни признаци, лечението трябва да се прекрати.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *