Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Спасете кожата си от градския смог?

смог

Как влияе замърсената атмосфера върху лицето ни и има ли решение на този проблем?

Проучване на италиански дерматолози изчисли какви вреди нанася на кожата ни замърсеният въздух в места с интензивен автомобилен тра­фик и как това би могло да се предотврати.

Входа на своето проучване итали­анските дермато­лози направили и един интересен експеримент, за да докажат нагледно какви са рисковете и как дори най-малката про­мяна може да има благопри­ятен ефект. Те се обърнали за помощ към управниците на няколко града с натова­рен трафик и помолили за разрешение да въведат пери­од „без автомобили“ в някоя градска зона.

Доброволци,които еже­дневно обитавали това място (живеещи или работещи там), се подложили на серия изследвания преди и след експеримента. В края било установено, че 42% от учас­тниците са подобрили своето дишане, а кожата на лицето им станала по-бляскава и свежа, отколкото в началото. Изводите на лекарите били категорични – фините части­ци и примеси в замърсения градски въздух се отлагат върху лицето във вид на пласт и така ограничават кислорода, от който кожата има нужда. Освен това променят хидролипидния слой. При 19 на сто от участниците в експеримен­та кожата била силно подобрена: по-малко зачервена, не така раздразнена както преди, обезводняването било преодоляно, тенът бил по-светъл, а лицето по-гладко при пипане.

Основните рискове

Според лекарите смогът уврежда кожата, косата и белите дробове. В допълнение към замърсяването на въздуха, което предиз­виква промяна на хидролипидния слой, е и т.нар. електромагнитно замърсяване (от телефони, компютри, телевизори, радиа и всякакви ел.уреди). Всичко това накуп повишава температурата на кожата, което води до появата на вторични проблеми. Дерматолозите смятат, че електросмогът е не по-малко рисков за красотата от онзи, предизвикан от автомобилите, и в никакъв случай не бива да се подценява.

Няколко стъпки да се предпазим

Добрата новина е, че има няколко лесни и бързи за изпълнение стъпки, чрез които опасността  може да бъде намалена или изцяло предотвратена. При това става дума не за някакви специални мерки, а за дребна промяна в ежедневните козметични навици или добавянето на нови продукти. Правилното ежедневно почистване на лицето е една от тези стъпки. Не бива да се подценява, използването на подходящ тоник за лице, тъй като той окончателно премахва следите от замърсяване. За да бъде кожата идеално почисте­на, е необходимо да се прави и веднъж седмично процедура за премахване на мъртвите клетки с козметика според вида на кожата. А кремът, който се използва в града, е задължително да има овлажняващ и антиоксидантен ефект. Това ще ограничи влиянието на неблагоприятните фактори и ще намали пораженията.

 

 

Мръсният въздух ни разболява най-лошо

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *