Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ВНИМАНИЕ! Аномията не е деменция!

Сигурно ви се е случвало да забравите нечие име, телефонен номер, названието на предмет

деменция

В медицината това състояние се нарича аномия. На средна и по-късна възраст човек изпитва тревога дали това не е първият симптом на постепенна загуба на паметта, на деменция. Специалистите успокояват, че подобни епизоди не са обезпокоителни. Забравянето от този род не е признак на заболяване. Обикновено възниква при стрес и преумора, в пристъп на паника, при психическо натоварване. В подобни случаи единственото лечение е да си дадете почивка.

Действително пропуските в паметта са един от симптомите на деменцията – неврологично заболяване, характеризиращо се с нарушена концентрация и влошаване на умствените способности. Но при деменция болният забравя скорошни факти и събития от живота си – какво е казал преди малко, къде е бил преди часове или какво е искал да направи. Чак в по-напреднали стадии на заболяването се губи и паметта за отдавна отминали събития.

Освен това при деменция е нарушена и способността за ориентация, засегнати са мисловните процеси, променя се поведението и личността на човека. В началото на деструктивните процеси е възможно да се появи аномия. Невролог или психиатър може да установи причините – преумора, стрес или сериозна диагноза. Своевременно взетите мерки често помагат да се отстранят или отложат във времето тревожни симптоми и състояния, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *