Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да се спасим от гъбички по ноктите?

Кой как и откъде се е сдобил с това неприятно заболяване – няма значение. Ако са налице всички признаци, че го имате – добре е да се консултирате за лечението му със специалист.

Gabichni infekcii pod noktite 4Доста хора изпитват неудобство от самия факт и предпочитат самолечение. Заболяването е упорито и експериментите не са за препоръчване, но все пак има популярни практики, които са изпитани и дават резултат. Ето някои от тях, подбрани от web-zdrav.ru:

* Сок от лук: настъргва се неголяма глава лук, изцежда се и с натопен в сока памук се намазва заразеното място. Стои открито, докато изсъхне, след което се обува чорапче. Не се мие до следващия ден. Желателно е нокътят да се намаже след баня или душ, за да може сокът да проникне по-дълбоко в омекналата тъкан на болния нокът. Процедурата се повтаря поне седмица, след което се почистват умъртвените тъкани.

* Вани с отвара от лучени сухи люспи, алое, жълт кантарион, млечка. Може да се прави отвара само от едно лечебно растение, но може и да се комбинират. На 10 литра вода се слагат и по 100 грама морска сол. Краката се накисват в топлата отвара и се държат в нея, докато изстине.

* 5-процентен разтвор на йодна тинктура със спирт или водка – за намазване на заразения нокът. Държи се открито, докато изсъхне. Същият ефект има и мазането със слаб разтвор от калиев хиперманганат.

* Лечение с оцет: приготвя се разтвор от чаша вода и супена лъжица оцет. Кракът със заразения нокът се напарва в гореща вода и се отстранява максимално мъртвата тъкан. После се накисва в оцетния разтвор и се разтрива енергично. Процедурата се повтаря през един ден. Правят се седем такива оцетни разтривки.

* Ефикасно е накисването в кислородна вода за 1-2 минути, но само в началната фаза на заболяването.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *