Сърдечният мускул се очиства с картофи

Сърдечният мускул подлежи на очистване, но малко хора знаят за това. Използват се проверени народни рецепти

kartofi-1* Картофена отвара. Вземат се 4-5 картофа, измиват се хубаво и се заливат с половин литър студена вода. Варят се 15 минути, отварата изстива и се прецежда. От нея се пие по половин чаша половин час преди хранене.

* Картофен сок. Няколко едри картофа се измиват хубаво и се настъргват на едро ренде, без да се белят. Настърганата маса се слага в марля и се изцежда възможно най-пълноценно. От 100 грама сурови картофи могат да се получат около 50 милилитра сок. Тази рецепта се изпълнява от юни до февруари – след това картофите не са добри за сурова консумация, тъй като съдържат отровния соланин.
Терапия със суров картофен сок не се препоръчва за диабетици и хора, склонни към затлъстяване.

* Черно картофено пюре. Здрави картофи се измиват внимателно с четка, белят се дълбоко и се смилат в мелничка за месо. След това смляната маса се залива с гореща вода така, че едва да е покрита. Вари се 1-2 минути интензивно, след което се оставя на топло за 7-10 минути.

* Шведски бульон. Картофите се измиват внимателно с четка и се режат на тънки парченца заедно с кожата. Заливат се с три литра вода и се варят един час. Бульонът се прецежда и се пие вместо вода, около два литра на ден. Паралелно с това се изяждат по десетина скилидки чесън с парче ябълка. Тази процедура се повтаря 2-3 пъти в рамките на деня.

Източник – web-zdrav.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *