ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Лекари забраниха бебешкото повиване в пелени

Традиционно много народи по света се грижат за бебетата, като ги повиват стегнато в пелени с изпънати крачета. Счита се, че този начин на отглеждане е достатъчно добър и така мъниците спят най-спокойно.

babyПрофесор Никълъс Кларк от университетската болница в Саутхемптън обаче обяви, че тази традиционна практика е напълно погрешна и много често причинява увреждания на тазобедрените стави. Кралският колеж за акушерки на Острова е на същото мнение и отдавна препоръчва на младите майки да не следват съветите на по-възрастните британки за повиване в пелени.

При повиването детските крачета са опънати и силно притиснати едно до друго, обясняват от meddaily.ru. Бебето не може и да шавне с тях, но прави такива усилия и се напряга. Има случаи, когато тези напрежения водят до прегряване и внезапна детска смърт.

Ако в някое семейство се практикува подобно повиване, родителите трябва да знаят за възможните рискове, предупреждават медиците. Опасността от дисплазия тук е напълно реална. Дисплазията е свързана с непълноценност на ставата, най-често тазобедрена, която се развива неправилно. От това произтичат различни усложнения, след като главата на бедрената кост не е разположена правилно в тазовата ямка. Получават се измествания, изкривявания, болки, скъсяване на крайника.

Ако подобно отклонение бъде уловено навреме, терапиите могат да нормализират нещата. Обикновено те са специални комплекси за раздвижване, придържане на краката в разтворено положение и др.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *