Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да говорим за сeкс с тийнейджърите?

Всички родители изтръпват при мисълта за първите сексуални контакти на порасналите си деца. Има ли наистина място за безпокойство?

Безкрайно къси поли, порно филми, неконтро­лиран интернет, прекалено ранни влюбвания…Толкова много неща могат да разтревожат майките и бащите, които се питат как да започнат разго­вор на тема секс.

Психиатрите съветват:

  • Започнете да инфор­мирате децата отрано

Вместо да чакате кризата на пубертета, за да гово­рите за секс. Постепенно ги въвеждайте в теми като зачеването, предпазването от бременност, болестите, предавани по полов път, предпазването от тях.

  • Не давайте пример със себе си.

Понякога родителите имат склонност да разказва живота си и да се оправдават за неуспехите си, например в случай на развод, като за­сягат и темата за сексуалния си живот. Това обаче може да шокира подрастващите.

  • Уважавайте личния им живот.

Дори да сте проче­ли какво пишат в социал­ните мрежи, премълчете, защото тези съобщения не са предназначени за вас. Останете бдителни, особено ако забележите, че вашият тийнейджър губи апетит и изглеж­да тъжен след нещастна любов – не забравяйте, че за него любовната тъга е нещо много по-сериозно от сексуалните игри.

  • Научете се да слушате.

Ако детето ви иска вашето мнение по някакъв въпрос. Използвайте случая да му покажете, че го разбираш Насърчавайте го да говори и вниквайте в дълбочината на разсъжденията му.

  • Освобождавайте ги от комплексите им.

Много тийнейджъри се срамуват, че още нямат сексуален опит. Успокой­те ги, като им кажете, че повечето тийнейджъри, които се хвалят с интим­ните си изживявания, всъщност лъжат.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *