Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Билкови средства помагат за лечение на сутрешното гадене при бременност

http://www.dreamstime.com/-image16891918

Изпълнена сте с радостно очакване на новия живот, който расте във вас, но орга­низмът ви не реагира по същия начин.

Като се има предвид как се чувствате, не е чудно, че сте толкова раздразнителна и сте готова да се скарате с любимия човек. Опитайте предложените в тази глава домашни средства за облекчаване на неразпо­ложенията по време на бременност, но преди да използвате билкови препарати или медикаменти, задължително се консултирайте с личния си лекар.

Билкови смеси подпомагат за лечение на сутрешното гадене и  повръщане при бременност:

  • Няма по-ефикасно средство срещу сутрешно гадене от чаша чай от джинджифил. Тази билка се използва и при морска бо­лест и кинетоза. Необходима ви е 1 торбичка чай от джинджифил (предлага се в магазините за натурални продук­ти) или 1/2 ч. л. настърган корен от джинджифил. Залейте бил­ката с 1 чаша вряла вода и оставете да се запарва 5 минути, след което прецедете и пийте на малки глътки.
  • Чаят от лайка, маточина или пиперлива мента също облек­чава гаденето. Използвайте 1-2 ч. л. сушена билка на 1 чаша го­реща вода. (Пиперливата мента е противопоказана за хора, страдащи от стомашни киселини.)
  • Фитотерапевтите препоръчват в последните месеци от бре­менността да се пие чай от малинови листа, който е полезен и за облекчаване на родилните болки. Срещу сутрешно гадене и повръщане пийте всеки ден по 1 чаша чай, приготвен от 1-2 ч. л. сушена билка в 1 чаша гореща вода. Някои специалисти съветват в първите месеци от бременността чаят от малинови листа да се избягва от жени с висок риск от спонтанен аборт или преждевременно раждане. Няма научни доказателства в подкрепа на тези опасения, но все пак се консултирайте с лекар.
  • За да успокоите стомаха си, пийте топла джинджифилова бира. Количеството джинджифил в нея е твърде нищожно, за да има лечебна сила, но неизвестно защо, напитката е ефикас­но средство срещу стомашно неразположение. За да елимини­рате мехурчетата, разклатете интензивно бутилката. Въглерод­ният двуокис стимулира отделянето на стомашна киселина, а точно от това вие нямате никаква нужда.
  • Дъвчете семена от посевен анасон или резене, които са с до­казан ефект при стомашно разстройство.

 

 

 

Отговорите на твоите въпроси за бременността и раждането

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *