ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Джинджифилът има благоприятен ефект върху стомаха

Подуването на корема или както е известно подуване на стомаха е състояние характеризиращо се с прекомерното натрупване на газове в червата. Коремната стена се подува, когато газът е в капан в червата. По този начин чувствате корема си пълен дори и да не сте яли. Подуването на корема е доста често срещано състояние и може да се дължи на преяждане, наддаване на тегло, предменструален синдром, прием на противозачатъчни таблетки, запек или бременност. Подуването на корема много често се причинява от газовете в червата предизвикани много често и от прекомерната употреба на сурови плодове и зеленчуци. Яденето на мазни, солени или преработени храни, както и пиенето на твърде много газирани напитки или алкохол може да доведе до подуване на стомаха. Подуването на стомаха понякога може да бъде предизвикано и от поглъщането на въздух несъзнателно или на твърде малко протеини в храната, хранителни алергии или непоносимост към лактоза. Възпалението на стомаха може да се получи и от наличието на по-сериозни болести като рак на дебелото черво, дивертикулит, болест на Корн или синдром на дразнимото черво. Подуванито на корема се случва, когато голям обем от различни газове водород сулфиди или меркаптани са произведени с по-висока температура и налягане.

Най-добрият начин да се справите с подуването на корема е като премахнете някои храни от менюто си. Лекарства като антиациди също може да са ви полезни за облекчаване на дискомфорта предизвикан от газовете в корема. Ако и тогава не може да се справите с подуването на стомаха е най-добре да се обърнете към лекар.

Друга възможност за справяне с газовете в стомаха това са природните билки. Билките са безопасни при употреба и не вредят на организма по никакъв начин. Джинджифилът е една от билките с доказан благоприятен ефект върху храносмилателната система. Той подобрява храносмилателните течности и неутрализира киселинността в стомаха. Билки като копър и джоджен пък имат успокояващ ефект и са изключително ефективни при лечение на храносмилателни проблеми.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 2 до “Джинджифилът има благоприятен ефект върху стомаха

  1. Pingback: Джинджифилът е вълшебно лечебно средство

  2. Pingback: Билкови средства помагат за лечение на сутрешното гадене при бременност

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *