Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето така се овладява детския отит!

Малките деца често страдат от възпаление на ушите, особено през първите 3-4 години

 

отит

Някои са по-предразположени и при тях всяка простуда протича с лека ушна инфекция. Обикновено има болка, която се появява няколко дни след началото на настинката. По-големите деца успяват да посочат оплакването, а бебетата търкат уши и плачат продължително. Възможно е телесната температура да се повиши. В такъв случай непременно потърсете консултация с лекар.

Медикаментите, които се прилагат при подобна симптоматика, действат по-ефикасно с ранния стадий на заболяването. С адекватно лечение възпалението минава за няколко дни.

Ако детето няма температура, остава да се преборите с болката. В легнало положение тя се усилва, затова повдигнете главата с допълнителна възглавница. Топлите компреси помагат в началото на болестта. Те не се поставят на самото ухо, а около него. Навийте марля на няколко пласта, като направите отвор за ушната мида. Напоете я сразтвор от спирт и вода в съотношение 1:1. Отгоре сложете памук, а след това кърпа. Редувайте със сухи топли компреси. Децата обаче трудно ги понасят, както и електрическа възглавница. Ако малкият пациент е пил сироп против кашлица с кодеин, същият медикамент ще му подейства и за обезболяване на ухото.

Ако изтича рядка гной, измийте със сапун и вода ушната мида, като внимавате да не проникне вода в канала. В ухото сложете тампон от стерилен памук. Ако при изтичането гнойта е раздразнила и зачервила кожата, намажете засегнатото място с вазелин. След консултация с лекар може да използвате и капки за уши, които спомагат за изтичането на секрета, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *