ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Сладкото влошава паметта

Високата концентрация на захар в кръвта нарушава нормалното функциониране на паметта.

zahТази констатация се отнася и за хората, които нямат захарен диабет, твърдят от meddaily.ru. Изследователски екип от Берлин е достигнал до този извод, след като направил серия от експерименти със 140 доброволци.

Участниците в експериментите били хора на възраст около 63 години. При старта на проекта нито един от тях нямал диабет, преддиабет или проблеми с функционирането на панкреаса. За точност на наблюденията в тях не били включени хора с наднормено тегло, алкохолици и хора с нарушения в работата на главния мозък.

С точна апаратура била проследена мозъчната дейност паралелно с нивата на захар в кръвта. Провеждани били поредици тестове за качествата на паметта. Така например от доброволците било искано да възстановят списък от 15 думи половин час след като са го просушали.

Изводите били, че най-добре са се справили със задачите за паметта онези от участниците, които имали най-ниски нива на захар в кръвта. Колкото по-високи били стойностите на захарта, толкова по-къс се оказвал списъкът на запомнените думи.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *