Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Най-младият българин с хипертония е само на 10 години!

Хипертонията е една от последиците на затлъстяването – проблем, който в страната ни през последните 10 години взема застрашаващи размери.

debeli-deca-televiziia-hrana-preiazhdaneЗа жалост първите жертви на тази тенденция са децата: българчетата са на пето място в Европа по натрупване на свръхтегло, споделя порфесор д-р Светослав Ханджиев пред “Доктор”. Професор Ханджиев е председател на Българската асоциация за изследване на затлъстяването и съпътстващите го заболявания. Единствено младите граждани на Гърция, Италия, Ирландия и Великобритания “бият” нашите деца по килограми.

Тази класация не е утешителна, тъй като затлъстяването често води до диабет от втори тип и хипертония – при това в твърде ранна възраст. Най-младият хипертоник у нас е само на 10 години!
Затлъстяването, отключено в детска възраст, трудно се редуцира – това е възрастта, в която се формира количеството мастни клетки в организма и то се съхранява през целия живот. Т.е. потенциалната опасност да напълнееш си остава твой доживотен спътник.

По този проблем за жалост се говори и действа кампанийно, нещата не се променят нито в семейството – нито в обществените сектори. Подрастващите предпочитат дюнери, пици и чипс, наливат се с подсладени газирани напитки – вместо да се хранят здравословно. Начинът на хранене, комбиниран с всекидневния стрес, потиснатите емоции, слабата физическа активност – всичко това са фактори, които удрят по детското здраве. Това прави българчетата по-тежки и по-болни от връстниците им в Европа – а от тях израстват хора със сериозни здравословни проблеми, не крие тревогата си професор Ханджиев.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *