Австралия забранява солариумите – ето защо!

Австралийските власти забраняват солариумите във всички щати, след като стана известно, че Зеленият континент е лидер в тъжната класация по рак на кожата. На Австралия сега се падат 80% от всички новооткрити случаи на това заболяване по света.

solariumРакът на кожата е най-разпространеното злокачествено заболяване сред местните жители. Във всеки щат или вече е издадена забрана, или това ще се случи всеки момент. Всяка година от това страшно заболяване умират 2 000 австралийци.
Пълната забрана на солариумите в цяла Австралия ще влезе в сила от 31 декември 2014 година. Собствениците на соларни студиа ще получат като компенсация по около 1 000 долара за всяка клетка.

Изследванията сочат, че хората, които макар и преди време са ползвали солариум, се разболяват от злокачествен меланом с 20% по-често от останалите. Ако пък даден човек започне да ходи на солариум преди да стане на 35 години, рискът да се разболее от рак на кожата се повишава с 87%. В Австралия количеството на пациентите със злокачествен меланом постоянно расте, както впрочем това се случва и в други географски точки. Във Великобритания например през последните 10 години нивото на тези заболявания е нараснало два пъти.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *