Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Хормони спират процеса на стареене. Вярно ли е?

Хормони, стареене, старост, бръчки, младост

Хормоните управляват важни процеси в организма, но са и причина за стареенето – когато нама­лява продукцията им.

Хапче­тата и инжекциите обаче не могат просто така да заместят хормоните ни. Все още не са налице дългосрочни изслед­вания за възможните рискове от взимането на хормони и специално за риска от ракови заболявания.

Приемането на DHEA – хормонът на енергията, е спорно. При неправилно дозиране може да причини косопад, смущения в обмяна­та на веществата и акне. Въл­шебното средство мелатонин също трябва да се взима доста предпазливо. Той подсилва имунната система, подкрепя тургора на кожата, но се на­месва в хормоналния баланс – с непредвидими последици.

Естрогените също не тряб­ва да се приемат еднозначно. Те стабилизират психическото здраве, полезни са при проблеми със здравината на костите, влияят добре на обмяната на мазнините. Предписват се от години като подмладя­ващо средство, но каква цена се заплаща за подмладяването – има повишен риск от рак на гърдата, сърдечен инфаркт и мозъчен удар. Като алтернати­ва лекарите препоръчват фитоестрогени. Това са растител­ни вещества, които имитират естрогените в по-слаба форма. Соята, също растителен естроген, може обаче да предизвика проблеми с лигавиците. Най-безопасни са фитохормоните в хранителните продукти – така че яжте повече бобови растения и пълнозърнести продукти.

 

Вижте още какво спира процеса на стареене:

 

  • Зеленият чай заздравява съединителната тъкан. Вярно ли е?

Зеленият чай съдържа дъбилни вещества, спадащи към т.нар. полифеноли. Те предпазват сърцето и имат антираков ефект. Улавят свободните радикали, които при пушене и прекаляване със слънчеви бани са в голямо количество. Резултатът е стегната кожа, тъй като радикалите не могат да нападнат с пълна сила съединителната тъкан. Дневно могат да се пият 4 до 6 чаши зелен чай с чист биологичен произход. Тъй като чаят действа отводняващо, пийте и повече вода.

 

  • Кремове, премахващи бръчките. Съществуват ли наистина?

Който се е грижил за кожата си постоянно и не се е излагал прекалено често на слънце, няма да има ранни признаци на остаряване. Ако обаче вече имате дълбоки бръчки, никакви кремове няма да ги премахнат. Все пак козметиката смекчава линиите и поддържа кожата по-еластична. В най-новите кремове се прилагат постиженията на медицината за зарастване нарани например. Прилагат се пептиди (белтъчни вещества), които играят голяма роля при регенерацията на клетките. Модерни са и плодовите киселини и ензимният пилинг, използват се и вещества, каращи кожата сама да прочиства горния си слой. Постоянно на мода е витамин А (ретинол). В комбинация с витамин Е и С той стимулира еластичните влакна, предпазва кожата и избелва пигментните петна, ускорява деленето на клетките и изравнява тена.

 

 

8 ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ правила за вечна младост

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *