Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Газираното ускорява стареенето

Хората, които обичат газирани напитки, трябва да знаят едно: ще остареят по-бързо!

gazТакова предупреждение отправиха учени от Харвард, след като изследваха влиянието на газираните напитки върху здравето и по-специално върху процесите на стареене.

Експертната група провела масирани опити с лабораторни мишки, описват от medikforum.ru. В резултат на опитите станало ясно не само че стареенето се ускорява, но и че прекаляването с газирано убива! Всички гризачи, които получавали фосфати в обичайните за подсладените газирани напитки концентрации, умрели преждевременно. Смъртността ставала толкова по-висока, колкото по-интензивна била консумацията на продукта.

Малко хора обръщат внимание на факта, че газираното съдържа фосфати – соли на фосфорната киселина. Именно те причиняват преждевременното стареене, като отключват хронични заболявания на бъбреците и сърдечно-съдовата система. Те водят също до отлагане на калций в кръвоносните съдове.

Фосфатите имат още един опасен страничен ефект: в голямо количество те са виновни за атрофия на скелетните мускули. Ако някой си мисли, че всички тези последици от интензивното потребление на газирано ще му се разминат – жестоко се лъже. Всеки сам трябва да е достатъчно отговорен и загрижен за собственото си здраве и да си дава сметка какво следва от гастрономическите “грехове”, които е решил да извърши.

Как да се спасим от лошите ефекти на газираните напитки ли? Има сигурен начин – като се откажем от тях!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *