Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Бутилка газирано на ден гарантира камъни в бъбреците

Една бутилка газирано всеки ден увеличава риска от бъбречно-каменна болест с 25%.

bubrekРискът от проява на бъбречно-каменна болест е бил изследван от учени на Birmigham and Women’s Hospital в Бостън, описват от medikforum.ru. Тази опасност може да се избегне, ако вместо газирано се пият чай, кафе или портокалов сок. По принцип специалистите съветват профилактично да се приемат повече течности, за да се промива отделителната система.

Разбира се – не всяка течност може да е полезна за подобно нещо. Любителите на колата например са в риск да развият заболяването основно заради наличието на захар в напитката. И тази опасност е валидна за всяка подсладена напитка. По тази причина е добре чаят и кафето също да се пият без захар или тя да бъде заменена с подсладители.

Бъбречно-каменната болест причинява мъчителни кризи и е причина за хоспитализацията на много хора. Който е склонен да натрупва песъчинки в бъбреците, трябва много да внимава какво си сипва в чинията. Диетата е най-добрата защита срещу болестта. Медиците препоръчват изхвърлените песъчинки или фрагменти от камъни да се изследват, за да е ясно какви храни пациентът следва на всяка цена да изключи от менюто си. Както е известно – съществуват класически и модерни методи за освобождаване на бъбреците от вече образуваните камъчета. Но винаги е по-добре профилактиката да гарантира, че няма да се стигне дотам.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *