Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Микроинструменти спасяват от камъни в бъбреците за един ден

Микроскопични хирургически инструменти могат да спасяват жертви на бъбречнокаменната болест за удивително кратко време. Оперираният пациент се възстановява само за един ден!

bubrekБъбречнокаменната болест с мъчителните си кризи тормози десетки милиони хора по цял свят, припомнят от medikforum.ru. Съвременната медицина има три стратегии за справяне с този проблем, т.е. за лечение на засегнатите. Първата е пасивна – на болните хора се препоръчва да поемат много течности и да се движат активно, по възможност да изкачват пеш стълби, за да раздвижат заседналите някъде по пътя на урината камъчета или песъчинки и те да бъдат изхвърлени. Тази стратегия е приложима при образувания с малък размер.

В по-сериозните случаи се налагат и по-категорични мерки – например разбиване на камъка с ултразвук. За целта се използва специално устройство – литотриптор, което раздробява твърдата маса. Частиците отново биват изхвърляни с отделената урина. Третата стратегия е за най-сериозните случаи, когато хирургическата интервенция става неизбежна. След като е работил скалпелът обаче пациентът трябва да прекара в болницата няколко дни, а възстановяването му след това предвижда специален режим.

Новият микроинструментариум по същество се прилага при намеси от третия тип – т.е. достигане до камъка в самия бъбрек и отстраняването му чрез щадящи процедури. Методиката вече се прилага в The Royal London Hospital. Британските уролози са на мнение, че тя ще работи поне в половината от случаите, когато пациентът трябва да бъде опериран.
Ето как протича една операция с новия инструментариум:
В тялото на пациента се въвежда микроинструмент заедно с камера, чийто диаметър е един милиметър. След като камъкът бъде открит и огледан, той се раздробява с миниатюрния лазер, въведен едновременно с камерата. Комбинираното устройство е комплектовано и с приставка, която измива оперативното поле със специален разтвор и изсмуква отломките от камъка. И това е всичко. Тъй като разрезът, през който е въведен микроинструментът е съвсем малък, възстановяването в следоперативната фаза продължава само един ден.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *