Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ново! Пациент със сменена тазобедрена става се възстановява за седмица!

Нова оперативна технология за поставяне на изкуствена тазобедрена става позволява пациентът да се възстанови за седмица. Миниинвазивната интервенция засега се практикува само в столичната болница “Сердика” от д-р Николай Тивчев.

stavaТой единствен у нас притежава сертификат за практикуване на миниинвазивното еднопротезиране, информират от “Доктор”. В “Сердика” вече са извършени четири такива операции от екипа на д-р Тивчев при консултации на живо от световноизвестния травматолог професор д-р Андре Гехтер.

Класическото ендопротезиране е сложна операция, при която до болната става се достига странично. Режат се мускули, засягат се нерви, понякога има доста сериозна кръвозагуба. Възстановяването продължава няколко месеца и изисква постоянство и упоритост от страна на пациента.

Новият тип операция е доста различен: до ставата се достига през малък разрез в предната част на бедрото, 6 до 10 сантиметра, като се работи със специален инструментариум. Операцията е щадяща – понася се по-леко, по-лек и кратък е и възстановителният период, тъй като няма агресивно засягане на мускули и нерви. Това поле на действие има един единствен голям кръвоносен съд, който се изолира още в началото на операцията и това съществено намалява кръвозагубата.
В медицинските среди не от вчера се говори за ставните проблеми на българина, които се превръщат в социално значим въпрос. Той ще се усложнява все повече, тъй като продължителността на живота расте, а възрастта за пенсиониране се увличава. За човек със ставни проблеми преодоляването на едно малко разстояние е мъчително, ако не взема обезболяващи – а това влече със себе си други здравословни отклонения.

Кога миниинвазивното протезиране може да стане масово? Има два проблема: трябва да бъдат обучени много голям брой хирурзи-ортопеди, и болниците трябва да си набавят новия инструментариум. Уверенията на д-р Тивчев пред медиите са, че Здравната каса ще покрива и занапред стойността на импланта. Специалистите съветват подобни операции да се предприемат навреме, да не се чака мъчително износване на ставата и деформации на крайниците, за да може един човек над 50-те да се радва по-дълго на качествен живот.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *