Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Домашни мазила против гъбички по ноктите

Не е нужно да се охарчвате за скъпи кремове и гелове, за да започнете лечение на гъбички по ноктите. Има изпитани народни средства, които могат да се приготвят в домашни условия. Гарантирано помагат!

grib* Ванички с билкова отвара. Смесват се сухи люспи от лук, жълт кантарион, бял равнец и млечка. Добавят се 100 грама морска сол на 10 литра вода. Сместа се кипва, охлажда се и краката се накисват за 10-15 минути. Трябва да се прави продължително време, тъй като гъбичките са упорити .

* Настойка с йод. Приготвяме малко количество 5-процентен разтвор на йод във водка или спирт. Намазваме внимателно ноктите с памучен тампон и държим открити 10-15 минути, съветват от webzdrav.ru.

* Компреси с йод. Памучен тампон се накапва с йод и се прикрепя за пръста със заразения нокът. Компресът се поставя 4-5 дни последователно, след което се прави друг  компрес с олио или зехтин, до 4 дни. След тази процедура болният нокът започва да се отделя, а под него се образува нов, здрав.

* Намазване с прясно изцеден сок от лук: прави се всяка вечер, като кракът се държи открит до изсъхване на обработеното място.

* Маслото от чаено дърво може да се втрива в заразения участък в продължение на 4-5 дни. Ако няма видима промяна, трябва да потърсите дерматолог.

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Домашни мазила против гъбички по ноктите

  1. КРИСТИНА каза:

    ЗДРАВЕЙТЕ ИМАМ ГЪБИЧКИ НА КРАКАТА НА 4-РИ ПРЪСТА,КАК МОГА ДА ГИ МАХНА БЕЗ ДА СИ КОПУВАМ ЛЕКАРСТВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *