Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо вегетарианците са по-стройни от месоядите?

Вегетарианците не само живеят по-дълго, но и са по-стройни от месоядите. Това е заключението на американски екип, който проучва типа хранене и начина, по който изглежда един човек.

vegani-vs-vegetariantsiВегетарианците средно са с по-малък индекс на телесната маса дори когато приемат същото количество калории като не-вегетаранците. Оказва се, че значение има не само количеството на храната, но и вида на хранителните продукти.
Списание Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics съобщава, че споменатите изводи са базирани на изследвания върху пет типа хора, описват от medikforum.ru.

В първата били месояди, във втората полувегетарианци (те хапвали месо много рядко), в третата – рибни вегетарианци, които допускали употребата на рибни храни; в четвъртата – вегетарианци, употребяващи млечни храни, и в петата – вегани, т.е. не допускащи никакви продукти от животински произход. Във всичките пет групи доброволците получавали съответното меню с едни и същи, общи за всички количества калории – около 2000 дневно.

В края на наблюдението най-малък индекс имали веганите, а най-голям месоядите. Веганите най-рядко се срещат с типичния за месоядите проблем – затлъстяването. От затлъстяване страдат примерно 24% от полувегетарианците, 17.9% от рибната група и 16.7% от млечната. При веганите процентът е 9.4, а при месоядите – над 30!

Месоядите най-малко от всички ядат растителни протеини, бета-каротини, фибри и магнезий, а повече от всичко мастни киселини, опасни за сърцето. Учените правят уговорка, че храненето не единственият фактор, влияещ върху силуета, респективно – здравето, но е един от най-важните.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *