Гинекомастията при мъжете се коригира със силикон

Доброкачественото увеличение на млечната жлеза при мъжете се нарича гинекомастия

 

гинекомастия

При нея гърдите изглеждат почти като женски, а това създава сериозни проблеми със самочувствието.

„Става дума за хормонален проблем, който засяга 30% от мъжете – обяснява д-р Кънев. – Не може да се отстрани нито със спорт, нито с диета. Често се появява още в пубертета. Жлезната тъкан може да набъбне до 3-8 см, а при пълните пациенти е допълнена от мазнина. Гинекомастията никога не минава от само себе си, така че остава един-единствен вариант – операцията.“

Преди интервенцията лекарят преглежда пациента чрез опипване на гърдите му, прави му и ехография, за да разбере какво е количеството на жлезната тъкан. Следва консултация с ендокринолог, който да уточни дали има хормонални нарушения. Преди самата операция хирургът „разкроява“ тялото, като определя кои участъци от кожата ще среже. Ако мазнината е малко, е достатъчно да изреже жлезистата тъкан, за да се справи завинаги с гинекомастията. Когато мазнината е в по-голямо количество, е възможно след премахването й зърната да хлътнат. За да не става това, се прави лека липосукция на гърдите извън третираната зона, така че да има плавен преход без хлътване. Възможно е също, когато са изрязани големи участъци кожа, след операцията зърната да се изместят към раменете. В такъв случай се прави повторна операция, при която те се свалят. Възстановяването е сравнително бързо.

„Лично за себе си разделям пластичните операции на такива с плюсове и минуси. При отстраняването на гинекомастията има само плюсове. Първият е, че след интервенцията пациентът придобива по-мъжествен вид. Вторият, а и по-важният е, че най-разпространената форма на рак при човека е този на гърдата, а 1 % от заболелите са мъже. Премахвайки жлезната тъкан от гърдите на пациент, му гарантирам, че никога няма да хване този вид рак.“, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *