ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как работи холистичната медицина?

Холистичната медицина е дълбоко погълната с философията, че тялото, умът и духът са еднакво важни части за човека и че и трите трябва да бъдат лекувани, ако той е болен. 

Самата дума „холистичен” идва от гръцки език  (holos – „цял, цялостен”).

Основната философия на холистичната медицина е, че здравето и благосъстоянието на човека е нещо, което включва цялата личност, а не само конкретна функция на нервната система, сърцето или друг орган. Лесно е за практикуващите на съвременната медицина да се съсредоточат върху лечението на определено заболяване. Холистичната медицина се стреми към нещо по-различно от този целенасочен подход. При този метод се фокусира върху целия организъм, а не просто да се разглеждат болест по болест.

При холистичната медицина човешкият индивид се разглежда като съставен от три основни, взаимносвързани и влияещи си нива със свои енергийни полета или организационни модели: умствено – духовно; емоционално – писхическо и физично – материално ниво. С цел да помогне на болния човек за адекватно лечение, практикуващите холистична медицина ще разгледат всички аспекти на живота му. По този начин те ще определят къде трябва да се направят промени и да бъдат коригирани навици в областите на живота му – диета и хранене, околна среда, емоционални и духовни ценности, социални навици и физическо състояние.

Холистичната медицина поставя акцент върху подпомагането на хората да разберат как една или друга област от живота им влияе на техния организъм. По този начин ние разбираме как някои физически компоненти от живота ни могат да имат интензивни ефекти върху здравето. Така бихме могли да направим личен избор и да отстраним вредните си навици, като поемем лична отговорност за своето здраве и благосъстояние.

Ако все пак вече имаме заболяване, холистичните лекари ще разгледат всички възможности за лечение и ще ни дадат своите препоръки. Те не отричат конвенционалната медицина, но тя трябва да се прилага само при спешни състояния, при които са необходими инвазивни методи.

Холистичната медицина предлага три основни стъпки, за да започнете лечението и профилактиката на организма си:

– Прочистване (детоксикация) на организма ви и режим на хранене;

– Движение, спорт, упражнения – всеки ден по 30 минути;

– Техники за освобождаване от стреса.

 

 

Акупресура, йога и хомеопатия при менструални проблеми

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *