Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Обилната закуска спасява от безплодие

Обилната, здравословна закуска може да помогне на жените, които имат трудности със зачатието. Учени доказаха, че времето, в което се приема силна храна, е от особено значение.

fruДоказано е, че времето на хранителен прием понякога има по-голямо значение от обема на калориите, припомнят от medikforum.ru. Ако основното натоварване е вечер, а не сутрин, дори при редуциран прием на храна може да се напълнее. Сега учените от Hebrew University в Йерусалим са установили, че при жени със синдром на поликистозните яйчници обилната закуска помага на забременяването.

При този тип разстройство женският организъм изработва резистентност към инсулина, което води до увеличение на мъжките полови хормони. Именно това пречи на зачатието. Екипът от Йерусалим наблюдавал 60 жени с описания синдром. Жените били на възраст от 25 до 39 години. В продължение на 4 месеца те трябвало да поемат всеки ден по 1800 калории, което е леко под официално установената норма.

Половината от изследваните жени се хранели най-обилно в часовете за закуска; втората част от състава оставял обилното хранене за обяд. Групата със закуските отчела по-високо ниво на овулациите, по-ниско ниво на кръвната захар и намаление на андрогените с 50%. Във втората подгрупа подобни промени не се случили.

По такъв начин учените доказват, че времето на най-силното хранене има значение за “химията” на тялото, спомагаща за успешно зачеване.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *