Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо бързото хранене е лошо за нас?

Не е тайна, че повечето заведения за бързо хранене предлагат изключително вредна храна.

Много хора, обаче, продължават да се хранят по този начин. Защо това е така? Вероятно не знаят какво поглъщат…

С ниско съдържание на хранителни вещества

Най-бързите храни са с ниско съдържание на важни витамини, минерали, фибри и други хранителни вещества. Освен ако не сте избрали по-здравословен вариант, като например салата, бързото хранене означава, че просто поглъщате празни калории, които не допринасят и за здравето ви, а само за наднорменото ви тегло.

Високо съдържание на мазнини

Най-общо казано, бързите храни са с високо съдържание на мазнини. Например пържените картофи, са двойно по-лоши за вас, защото съдържат високи нива на наситени мазнини и транс-мазнини. Транс-мазнините повишават нивото на LDL- лошия холестерол в кръвта. Освен това, не съществуват изисквания за етикетиране на храната, предлагана на будки, павильончета или друг вид заведения за бързо хранене, така че никога не можете да бъдете сигурни точно колко от тези опасни мазнини вие всъщност приемате, хранейки се с така наречените храни-боклуци.

Високо съдържание на натрий

Много заведения за бързо хранене предлагат пресолена храна, защото солта се използва като консервант и ароматизиращ агент. Средната доза не трябва да бъде повече от 2300 мг натрий дневно. Този брой намалява драстично до 1500 мг дневно, ако имате заболяване като високо кръвно налягане или сърдечни заболявания.

Честота на бързото хранене

Независимо от причините, поради които бързото хранене е лошо за вас, от време на време посещение на любимата ви верига за бързо хранене няма да увреди прекалено здравето ви. За вечеря много от веригите предлагат здравословни варианти, като месо на скара със салати и плодове. Но дори и да се отдадете понякога на хапването на бургер или дюнер, това не е толкова лошо. Важно е да не го правите често.

Една от възможните причини за увеличаване на затлъстяването сред населението е близостта на ресторантите за бързо хранене до места на бизнеса и училищата. Това прави тези заведения по-лесно достъпни за децата, студентите и служителите, които се подлъгват по възможността да хапнат набързо.

 

 

4 нови тенденции в здравословното хранене

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *