Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Опасно! Синьо-зелените водорасли убиват!

Учени от Технологичния университет в Сидни и Института по народна медицина в САЩ предупредиха, че не всички синьо-зелени водорасли са полезни и безопасни. В някои от тях може да се съдържа токсичната аминокиселина ВМАА, която убива нервни клетки и може да причини парализа.

algae_DARPAПовсеместната суши-мода направи водораслите популярен хранителен продукт, но качеството им не винаги е строго контролирано. Синьо-зелените водорасли имат около 30 000 разновидности, уточняват от medikforum.ru. Безопасни и полезни със сигурност са Nostoc и Spirulina Platensis. Тези видове са истински шампиони по количество на витамините, минералите и аминокиселините, които внасят в организма.

Естествено – срещу подобен продукт никой не би възразил.
В своето изложение по темата учените отбелязали следното. При проучвания на остров Гуам било установено, че почти всички местни жители имали различни разстройства на нервната система. Това по-късно намерило обяснението си в особеностите на националната кухня: островитяните подправяли храната си със семена от екзотичната палма цикас, а те съдържат голямо количество от токсичната аминокиселина ВМАА.

Същият компонент се съдържа и в част от синьо-зелените водорасли, затова към тях трябва да се подхожда с особено внимание. Ако не сме сигурни в произхода и безопасността на иначе полезните водорасли, по-добре е да пропуснем тази стъпка от някое привлекателно меню!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *