ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Бохемският живот е весел, но съсипва здравето

Какви болести и неразположения можем да си докараме, ако купонясваме често и до малките часове?

 

купони

Висок холестерол

Той е един от най-сериозните фактори 3а развитие на сърдечносъдови заболявания. Сам по себе си холестеролът не е опасен за организма и дори е необходим за нормалното му функциониране. Проблемът е, че излишното количество от това вещество се отлага по стените на съдовете и ги запушва. Основна част от холестерола (около 80%) се изработва от тялото ни. Останалата част се набавя чрез храната – главно от месото и млечните продукти. За да се избавите от излишното количество, добре е да се въздържате от някои храни. Най-много холестерол има в тлъстото месо – свинско и говеждо. Избягвайте да консумирате често вратни пържоли и ребърца, патешко и гъше месо. Скрити мазнини има и във филето, както и в субпродуктите като черен и бял дроб и мозък. Не се препоръчва и преработеното месо – шунка, кренвирши, колбаси. Яйцата не са толкова опасни, но избягвайте да консумирате прекомерно сметана, пълномаслено мляко и мазни сирена. Като истински бохеми не слагайте в уста хамбургери, маргарин, консерви и полуфабрикати, които съдържат изключително вредните трансмазнини. Според лекарите не е необходимо да се отказвате напълно от месото, просто всеки ден включвайте в менюто си ябълки, ягоди, банани, моркови, броколи. Редовно хапвайте също ядки и морска риба.

Недоспиване

Безкрайните купони имат един сериозен недостатък – хроничното недоспиване. За да са пълноценни през деня, на повечето хора са необходими поне седем и половина часа сън. Ако е редовно, недоспиването води до понижаване на работоспособността, предизвиква раздразнителност, влияе негативно на здравето, на обмяната на веществата и на имунитета. Според психолозите дефицитът на нощен сън е сред най-разпространените причини за депресия. Други рискове са повишената вероятност от сърдечносъдови заболявания и затлъстяване. Основните симптоми на хроничното недоспиване са постоянното главоболие, забавените мисловни процеси. Отначало се понижава концентрацията, а после се влошава способността за анализ и Запомняне на информацията. Все още не е изобретено лекарство срещу недостиг на сън. Затова не търсете алтернативи, а просто си осигурявайте редовно минимум по осем часа сън на денонощие.

Подагра

Това е заболяване, което обикновено свързваме с аристократичните дядовци чревоугодници. За съжаление днес то поразява младите активни хора. Мъжете страдат от подагра 20 пъти по-често от жените. Болестта е свързана с нарушение на обмяната на пикочна киселина в организма, която се отлага в депа, намиращи се обикновено в ставите на палците на краката. Резултатът е непоносими болки. Коренът на бедата е в преяждането с месо, мазни колбаси, шунка. Дразнители са също някои видове риба, бобът, смокините, кафето, шоколадът, черният чай, червеното вино. Организмът не може да се справи с вредните вещества и те се отлагат в хрущялите и в съдовете. Първият тревожен сигнал е изкривяването и подуването на палеца на крака. След това започват пристъпи, характеризиращи се с остра болка в ставите, повишена температура, отичане на краката. Един пристъп може да продължи до три-четири дни. По време на пристъп на подагра лекарите предписват обезболяващи и снемащи отока лекарства и прием на много вода. Особено полезни са тиквичките, краставиците и патладжаните, билковите чайове и киселото мляко, които извеждат вредните вещества от организма, пише списание „За жената“.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *